Bülent Somuncu

Kabataş Erkek Lisesi ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun olan Bülent Somuncu, Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat bölümünde Yüksek Lisansını tamamladı. 1995-1997 tarihlerinde Hazine Müsteşarlığı Sigorta Denetleme Kurulu Başkanı olarak görev yapan Somuncu, 1998-2001 yıllarında Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da Hazine Müsteşarlığı Ekonomi Müşavirliği görevinde bulundu. 2006-2008 yıllarında Güven Sigorta’da Genel Müdür olarak görev yapan Somuncu, 2011-2016 yılları arasında Halk Sigorta A.Ş.’de Genel Müdürlük görevini yürüttü.

Somuncu, İstanbul Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Sigortacılık Bölümü’nde Sigorta Hukuku ve Başkent Üniversitesi Ticari Bilimler Fakültesi’nde Sigorta Hasar Uygulamaları dersleri verdi. 11 Aralık 2017 tarihi itibariyle Güneş Sigorta Hasar Yönetimi Genel Müdür Yardımcılığı olarak görev yapamaya başlayan ve 2018 yılı itibariyle Türk P&I Sigorta Yönetim Kurulu Üyesi olan Bülent Somuncu, İngilizce ve Bulgarca biliyor.