Faruk Ömrüuzak

1951 yılında İzmir’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı.

1974 yılında İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İşletme Muhasebe bölümünden mezun oldu.

1974-1984 yılları arasında T.C. Başbakanlık Sigorta Denetleme Kurulu’nda Uzman Yardımcılığı ve Uzmanlık görevlerinde bulundu.

Türk Sigorta Enstitüsü tarafından düzenlenen 1975-77,  II. Dönem Sigortacılık Eğitim Programına katıldı. Söz konusu eğitim programını Nakliyat Branşı ve Kurs Birincisi olarak tamamlaması nedeniyle kendisine sağlanan burs ile Londra’da C.I.I. Chartered Insurance Institute’da eğitim aldı (1978). Daha sonra İsviçre Hükümeti tarafından sağlanan burs ile Zürih’te S.I.T.C. Swiss Insurance Training Centre tarafından düzenlenen İleri Derece Sigortacılık Eğitimlerine katıldı(1983).

1984 yılında özel sektöre geçerek; Batı Sigorta Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu ve bu görevlerini aynı kuruluştan emekli olarak ayrıldığı 1999 yılı sonuna kadar sürdürdü.

Aktif sigortacılığı süresinde Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği, Türk Sigorta Enstitüsü Vakfı ve Türk Loydu Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulundu.

2000 yılı başında, Assist Line Servis ve Destek Hizmetleri Şirketinin kuruluş aşamasında yer alarak, bu şirketin Genel Müdürlük görevini üstlendi.

2001-2007 tarihleri arasında Türk Sigorta Enstitüsü Müdür Yardımcılığı görevinde bulundu.

1990 yılından bu yana, İstanbul Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Erzurum Atatürk Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi (İngilizce), Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul Bilim Üniversitesi, İstanbul Kavram Meslek Yüksek Okulu ve Bahçeşehir Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak; ön lisans, lisans ve yüksek lisans, uzaktan eğitim programlarında görev alan Ömrüuzak, ayrıca Deniz Ticaret Enstitüsü Akademik Direktörlüğü görevinde de bulundu

Ömrüuzak, zorunlu hale getirilen ve SEGEM tarafından düzenlenen “Sigorta Acenteleri Zorunlu Teknik Personel Eğitimi” ile yine bu çerçevede düzenlenen  “Eğitimcinin Eğitimi” ve “Bankalar için Eğitimcinin Eğitimi” ve “Sigorta Eksperleri Eğitimi” programlarında eğitmen olarak görev yaptı.  Ayrıca; Hazine Müsteşarlığı, TOBB ve TSB tarafından düzenlenen “Sigortacılık Bilinçlendirme ve Tanıtım” çalışmalarında yer aldı.

Uzun yıllar yelken sporuyla ilgilenen ve halen bu sporu aktif olarak yapan Faruk Ömrüuzak, Türk Yelken Vakfının kuruluşunda yer aldı ve Türkiye Yelken Federasyonunda yönetim kurulu üyeliği yaptı.

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında yer alan Ömrüuzak, halen Sigorta Tatbikatçıları Derneği Genel Sekreterlik görevini yürütmekte; Türk Sigorta Enstitiüsü Vakfı eğitim programlarında eğitimci olarak faaliyetlerine devam etmekte ve Sigortacı Gazetesinde köşe yazıları yazmaktadır.